loading...
پیپ ملی / پیپ تاباک
از این به بعد با نام ‘پـيـپ مـلـی’ باما باشید

دوستان عزیزم ، لیبل "پــیــپ مــلّــی" رو درست کردیم


( از این به بعد با این نام به کارمون ادامه میدیم )

 

آی دی اینستاگرام جدیدمون : Meli_PiPe

 

برای ورود به پیج ایــــنــــجــــا کلیک کنید
اینستاگرام
Meli PiPe Admin بازدید : 750 یکشنبه 30 دی 1397 نظرات (0)

بر خلاف آنچه باور عمومی مردم درباره پیپ است، شیپ های (قیافه) پیپ ها دارای استاندارد خاصی است و سازندگان پیپ از این استاندارد ها تخطی نمی کنند. البته سازندگانی هم هستند که خودشان صاحب سبک هستند ( مانند سزار بارونتینی، بربیا یا تسوگ) که طراحی های منحصر بفرد خودشان را در تعداد محدود عرضه می کنند و قیمت این طراحی های منحصربفرد به معمولا قیمت بالایی است ولی هنگام تولید پیپ برای عموم از اصول اصلی پیروی می کنند.
مثلا پیپ های تولیدی یونیک دیزان سزار بارونتینی از ۱۵۰۰ دلار شروع می شود. البته هنوز هم کشور هایی هستند که قیمت هنر دست هنوز ارزان است و می شود پیپ های طراحی را با قیمت بسیار پایین تر تهیه کرد.


فرم های مختلف پیپ

پیپ فرم کانادین -  Canadian :

این پیپ از خانواده مدل بیلیارد است ، و به دلیل داشتن ظاهر زیبا و کیفیت منحصر به فردش علاوه بر اینکه در بین مجموعه پیپ های پیپ کشان جای ویژه ای دارد که حتی برخی از پیپ کشان کلکسیونر این پیپ بوده و هیچ پیپی را به شایستگی پیپ های کانادین نمی دانند.

پیپ کانادین دارای مزایای ویژه و البته معایب خاصی نیز هست.

ابتدا مزایا:

یک: پیپ کانادین دارای شنک بلندیست ، به طوری که در بعضی از آنها تقریبا استم حذف و از نظر ظاهری به یک لیپ باتن و بیت و از درون هم تنها یک تنون دیده می شود. شنک بلند این پیپ ها نقش یک فیلتر طبیعی برایری را بازی می کند ، به طوری که بخش قابل توجهی از قطران و نیکوتین توتون پیش از رسیدن به مصرف کننده جذب شنک می شود.

دوم: شنک بلند این پیپ ها گرمای دود را به خود جذب می کنند و در نتیجه دود بسیار خنک می شود که این امر باعث نهایت بهره از مزه و طراوت توتون می شود ، یک پیپ کش ، با تجربه پنجاه سال پیپ کشی معتقد است که این پیپ ها بعد از پیپ های کالاباش مطبوع ترین دود را دارند . دودی که نه مانند پیپ های چرچ واردن سخت به دهان می رسد و نه مانند دیگر پیپ ها داغ است ، پک زدن به این پیپ ها مانند مکیدن یک نوشیدنی گرم با نی است .

وزن این پیپ ها کم است و به راحتی لای دندان قرار می گیرد و به علاوه به دلیل بلند بودن این پیپ ها دود به چشم مصرف کننده نمی رود .

چهارم: پیپ کانادین درست به میزان نیاز هوا می گیرد در نتیجه پیپ نه زود به زود خاموش می شود و نه سریع می سوزد .

اما معایب :

اول : شنک بلند این پیپ ها را باید در فواصل زمانی کم تمیز کرد ، چون این پیپ ها مانند دیگر پیپ ها استم (به شکل معمول) ندارند و جای استم را شنک گرفته و شنک هم بر خلاف استم قطران را به خود جذب می کند و در صورتی که زیاد درون آن بماند به سختی پاک شده و نیاز به ابزار مخصوص دارد .

دوم : ساخت ایر هول بلند نیاز به مهارت ، ابزار دقیق و ظرافت دارد و کوچکترین انحرافی باعث ترک های ریز بر روی شنک و شکستن پیپ می شود .

سوم : ظرافت به کار رفته در پیپ های کانادین باعث آسیب پذیری ابتدایی پیپ می شود ، چوب پیپ های برایر در ابتدا و پیش از نوزده / بیست بار استفاده اولیه ترد و شکننده است و ظرافت این پیپ ها این مسئله را تشدید می کند .

سوم : اصل و مرغوب بودن این پیپ ها بیش از دیگر پیپ ها اهمیت دارد چرا که انواع تقلبی و نامرغوب این پیپ خیلی زود ترک برداشته و شنکشان کج و یا مسدود می شود .
برای خرید پیپ خوب به قسمت فروشگاه مراجعه فرمایید.

در سال های اخیر به دلیل رواج پیپ های فیلتری تولید پیپ های کانادین محدود شده چون ظرافت یکی از مهم ترین خصائص این پیپ هاست ، ظرافتی که با یک فیلتر ۹ و یا ۶ میلیمتری خدشه می پذیرد و تنها با فیلتر های سه میلمتری قابل دستیابی است . فیلتر های ۳میلمتری هم به دلیل تولید و استفاده محدود کم تولید شده و گران هستند .


 پیپ فرم ولکانو- Volcano

 برای عامه مردم تشخیص یک کوه آتشفشان که از شکست و چین و چروک پوسته زمین به وجود آمده است در میان طبیعت کار دشواری نیست .

به عبارت ساده : اگر شبیه آتشفشان است پس به احتمال زیاد میتواند آتشفشان باشد .

اما در دنیای پیپ ، در میان فرم هایی که به صورت بنیادی و به طور قراردادی و استاندارد در بین سازندگان بر سر آن ها توافق شده است تشخیص فرم ولکانو به غیر از ظاهر آن نیازمند یک سری مشخصات و ویژگی های خاص می باشد .

اولین ویژگی این که جهت و مسیر طرح های روی چوب در این فرم بسیار مهم است .این طرح ها باید به صورت مستقیم و به شکل پرتو و شعله های آتش از بالا به سمت پایین تابیده شده باشد معمولا تا میانه کاسه و در حالت ایده آل وجود طرح هایی به صورت چشم پرنده در قسمت پایین و زیرین کاسه پیپ .

دومین ویژگی اینکه شنک باید به سمت بالا خمیده باشد و معمولا هم اندازه طول استم و گاهی کمی بلند تر .

سومین ویژگی اینکه قسمت پایین شنک باید هم سطح و هم طراز با پایین کاسه پیپ باشد تا از قسمت جلوی کاسه پیپ تا انتهای شنک خطی هم سطح و شناور به وجود بیاید  .

معمولا شنک ها نیز دارای طرح هایی همانند کاسه هستند .

به دلیل ظاهر این فرم که به خوبی طرح های روی برایر را میتواند نشان دهد پیپ ساز ها سعی می کنند که از برایر های کم یاب و نادر و منحصر به فرد با طرح هایی چشم نواز و زیبا در ساخت این فرم استفاده کنند .

با توجه به همین ویزگی ها پیپ هایی که با این فرم ساخته میشوند معمولا پیپ های گران قیمت و ارزنده هستند .

در فینیش های مختلف ساخته میشوند البته به صورت رستیک توصیه نمیشود و کمتر دیده شده اما به صورت سند بلاست و صاف و مسطح رایج است .

معمولا در فینیش سندبلاست سازنده تمام سعی و دقت و مهارت خود را به کار میبرد تا سطح زیرین کاسه دست نخورده و صاف باقی بماند تا طرح های چشم پرنده زیبا و منحصر به فرد بتوانند چشمان بینندگان را نوازش دهند .


  پیپ فرم بیلیارد - Billiard

احتمالا هیچ فرمی به اندازه فرم بیلیارد تداعی کننده پیپ و پیپ کشیدن در اذهان عمومی نیست . فرم مورد علاقه بسیاری از افراد مانند تالکین، انیشتین و بسیاری دیگر از مشاهیر علاقه مند به پیپ و تا به امروز هم محبوبیت خود را در بین علاقه مندان حفظ کرده است .
ریشه نامگذاری لغت بیلیارد باز میگردد به کلمه فرانسوی Bille که معادل انگلیسی آن  Stick  می باشد . شاید هم به خاطر شنک مدور و مستقیم این فرم باشد که تداعی کننده چوب بیلیارد است .
دارای کاسه استوانه ای شکل از بالا تا پایین و معمولا به ارتفاع 1.5 تا 2 اینچ می باشد .
بیلیارد توسط سازندگان مختلف پیپ با مشخصات گوناگونی تولید می شود :
- Staked or Chimney
کاسه ای بلند دارد .
- Pot
کاسه ای کوتاه دارد .
- Canadian
با شنک بلند ساخته میشود .
- Stubby
با شنک و استم کوتاه ساخته میشود .
- Panelled
دارای کاسه ای با دو وجه صاف میباشد .
- Four-square
دارای کاسه ای با دو وجه صاف و شنک چهارگوش میباشد .
- Hungarian or Oom paul
دارای خمیدگی کامل و به اصطلاح فول بنت میباشد .
پیپ های بیلیارد برای آماتورهایی که میخواهند پیپ کشیدن را شروع کنند و همچنین حرفه ای هایی که هر روز چندین بار پیپ میکشند بهترین انتخاب است.
پیپ بیلیارد برای هر نوع ترکیب توتون یک گزینه عالی می باشد.
بسیاری از بیلیارد ها بصورت استوانه کامل نیستند ودر لبه های بالایی و پایین کاسه و به اصطلاح پاشنه کاسه بصورت گرد و مدور ساخته می شوند همچنین کاسه دارای شیب ملایمی به سمت جلو تقریبا در حدود 2 درجه می باشد که به زیبایی ظاهری آن کمک شایانی می کند .
همانطور که از نام این فرم بر می آید ، در فرم کلاسیک بیلیارد ، شنک گرد و مستقیم و معمولا طول آن به اندازه ارتفاع کاسه ، می باشد . هر دو فرم استم  Tapered و Saddle در بیلیارد مورد استفاده قرار می گیرد و طول استم در حدود 2 اینچ می باشد .
فرم بیلیارد در طول زمان الهام بخش بسیاری دیگر از فرم های پیپ بوده است .
فرم های Oom Paul , Chimney , Pot , Canadian همگی از بیلیارد الهام گرفته شده اند البته با مشخصات خاص خود .
بعنوان فرمی اصالتا صاف و مستقیم شناخته می شود اگرچه امروزه با انحنای ½ و ¾ نیز ساخته می شود .
بیلیارد در طیف رنگی وسیع و با انواع فینیشهای رایج ساخته می شود .
در سراسر دنیا سازندگان پیپ بیلیاردهایی با سبک و سیاق خاص خود تولید و روانه بازار می کنند .

پیپ فرم بیلیارد و توتون مناسب آن:
پیپ فرم بیلیارد بدون شک شناخته شده ترین و یکی از محبوب ترین شیپ های پیپ است.
مناسب برای آماتورهایی که تازه قصد پیپ کشیدن را دارند و یا حرفه ای هایی که در طول روز چندین بار پیپ میکشند.

مشخصات ظاهری فرم بیلیارد کاسه ای استوانه ای با دیواره ای با ضخامت یکسان از بالا تا پایین کاسه و معمولا ضخیم و شنک و استمی نسبتا بلند و استریت (مستقیم)، است.

همین مشخصات و ویژگی ها باعث شده تا این فرم پیپ مناسب برای مصرف هر نوع توتونی باشد و براحتی بتوانید با کمی صبر و آرامش از مصرف هر توتونی در این فرم پیپ لذت ببرید.

اما خب به دلیل صاف و مستقیم بودن شنک و استم بطور منطقی شاید استفاده از توتون های پرشیره به دلیل حرکت شیره در مسیر مستقیم و به سمت دهان ، مشکل ایجاد کند.

البته بعد از گذشت زمان و کسب تجربه به مرور بر این مشکل نیز فائق خواهید آمد.


پیپ فرم AUTHOR

  می توان گفت برادر بزرگتر فرم  PRINCE می باشد با همان ظاهر گرد و توپی شکل با کمی فشردگی از بالا و پایین که البته نسبت به PRINCE از نظر اندازه بزرگتر است .

این کاسه بزرگ و سنگین در انتها به شنکی درشت و ضخیم که معمولا بصورت خمیده است و با انحنایی از یک چهارم تا یک هشتم ، متصل می شود .

دیواره ضخیم در این فرم برای مقابله با حرارت و گرم شدن پیپ بسیار مناسب است و همچنین باعث راحتی قرار گرفتن پیپ در دست می شود .

این فرم پیپ معمولا بصورت فینیش صاف و ساده طراحی می شود در رنگهای روشن و گاهی به رنگ طبیعی چوب و حتی بعضی اوقات بدون هیچ گونه رنگ که حتی در این حالت هم به زیبایی می درخشد .

درباره ریشه نام گذاری این فرم می توان این طور تصور کرد : نویسنده ای که در خلوت خویش در آرامش و سکوت ، پیپ در دهان و در بین دندان ها ، بر روی کاغذ خم شده و در عالم فکر و خیال خود با جدیت در حال قلم زدن و خلق شاهکاری ادبی است !

و شاید بنابر همین تعریف و تصویر این فرم به نام AUTHOR به معنی نویسنده نام گذاری شده است .


 پیپ فرم پرنس - PRINCE

همانطور که از نام این فرم میتوان فهمید ، ریشه ها و دلایل سلطنتی در نامگذاری آن دخیل بوده است .

در حقیقت این فرم پیپ برای شخص پرنس آلبرت که بعدها بعنوان ادوارد هفتم در بریتانیا تاجگذاری کرد ، طراحی و ساخته شده است .

در آن زمان پرنس آلبرت که فردی خوش ذوق و شیک پوش بود به دنبال پیپ ظریف و زیبا که تا آن زمان ساخته نشده بود می گشت .

پیپ سازی بنام  Emil Loewe بنیان گذار و مالک شرکتی بنام خود در لندن ، پیپی برای پرنس آلبرت طراحی کرد که در انتهای کار بصورت فرمی کاملا کلاسیک و ساده و بدون هیچ اضافاتی از آب در آمد .

تشکیل شده از : کاسه ای گرد و کوتاه که به شنکی مدور و کوتاه متصل است و در انتها به استمی مخروطی شکل و بلند بطول تقریبا 3/5 اینچ و بصورت خمیده و با انحنایی در حدود یک هشتم ختم می شود .

طرح اولیه این پیپ بصورت ماهرانه ای در قالب یک فرم خمیده طراحی شده بود البته در فینیش های مختلف : در رنگهای روشن و تیره ، بصورت صاف و مسطح و صیقلی و یا سندبلاست و با رینگ هایی از جنس نقره و نیکل و ....

این فرم بصورت چرچ واردن هم ساختع می شود که بدلیل اندازه ها و نسبت های کوچک بسیار سبک و مناسب برای نگه داشتن در دهان بین دندان ها می باشد .

و در آخر اینکه : فرمی شاهانه و سلطنتی که در بین عوام جایگاه خود را پیدا کرد .


 پیپ فرم اوال  - Oval CHAMBER

پیپ هایی با کاسه بیضی شکل که به اصطلاح Oval Chamber و یا Oval Bowl نامیده می شوند ، پیپ هایی با ساختمان و طراحی خاص هستند که در دوره ای بسیار رونق داشتند اما به دلیل همین طراحی ویژه و خب کمی سخت تر شدن ساخت آن و زمان بر بودن مراحل طراحی و تولید و همینطور به دلیل نیاز به مهارت در استفاده از آن به دلیل نحوه عملکرد خاص و متفاوت این فرم پیپ که می طلبد مصرف کننده حرفه ای از آن استفاده کند ، ساخت آن از صورت عمومی به حالت خاص و در تعداد اندک تبدیل شد .

طراحی خاص این نوع فرم پیپ به این دلیل بود که ضخامت کاسه پیپ کمتر شود و قرار گرفتن آن در جیب و یا کیف راحت باشد و برجستگی کمتری ایجاد شود .

ولی خب همین طراحی استفاده از آن را نیازمند دقت و مهارت خاص کرد ، به دلیل شکل بیضی کاسه پیپ سوختن توتون طبق روال سایر پیپ ها نیست و اسموک آن نیاز به ترفندهای خاصی دارد .

ساخت این نوع فرم کاسه نیز نیازمند ترفندها و مهارت های ویژه ای است برخلاف سایر پیپ ها که داخل کاسه بصورت گرد و فقط با ایجاد یک سوراخ ساخته میشود ، در ساخت این نوع پیپ نیازمند ایجاد دو سوراخ و اتصال و یکی کردن آنها و ایجاد شکل بیضی در آخر کار است .


 پیپ فرم پوکر:

در فرم پوکر کاسه پیپ بصورت استوانه با قطر درونی و بیرونی یکسان از بالا به پایین می باشد که شنک معمولا عمود بر بدنه کاسه و کوتاهتر از حد معمول ساخته میشود.
در این فرم دیواره داخلی کاسه بصورت موازی با دیواره خارجی کاسه در امتداد طول کاسه کشیده شده است.
به علت کوتاه بدون شنک و راحتی نگه داشتن پیپ در دهان در برهه ای از تاریخ مورد توجه و استقبال کارگران قرار گرفته بود.
به دلیل همین کوتاهی شنک استعمال توتون های پر شیره همانند رول کیک ها و آروماتیک ها و خانواده ویرجینیا در این فرم پیپ توصیه نمیشود چون شیره حاصل به راحتی وارد دهان میشود و لذت اسموک شما از بین میرود.
به شخصه استفاده از توتون های سبک انگلیش و لاتاکیا را در این فرم پیپ ترجیح میدهم.
بدلیل ساختار و شکل این فرم بسیار مناسب اینگونه از توتون ها می باشد به دلیل داشتن دیواره ای ضخیم معمولا بعد از چند مرتبه استعمال توتون طعم و مزه توتون استفاده شده را به خود جذب میکند و اگر ترجیحا از یک نوع توتون در یک پیپ استفاده کنید در اسموک های بعدی لذت بیشتری از پیپ کشیدن خود خواهید برد.
توجه داشته باشید که فرم چری وود نیز از همین خانواده است.


 پیپ فرم Calabash :

 اولین تصویری که از فرم پیپ کالاباش در ذهن نقش می بندد معمولا تصویری از کاراگاه افسانه ای شرلوک هولمز می باشد .اغلب بطور ساده کالاباش نامیده می شود .
گرد کالاباش نام نوعی کدو می باشد که این نوع پیپ از روی ظاهر آن الهام گرفته شده و حتی از خود این کدو جهت ساخت این نوع فرم پیپ استفاده می شود .
ابتدا کدوهایی با سایز و ظاهر مناسب انتخاب و دست چین می شوند سپس با دقت تمیز و خشک می شوند و بعد مرحله سوراخ کاری انجام میگیرد و سرانجام قسمت آتشگاه و استم به آن اضافه می شود .
امروزه پیپ سازها از انوع مواد اولیه دیگر نیز مانند برایر جهت ساخت پیپ کالاباش استفاده می کنند البته با حفظ اصالت و ظاهر و طراحی خاص این نوع فرم پیپ .
قسمت آتشگاه در این فرم ،  جداشدنی می باشد . در پیپ های قدیمی به کمک کمی فشار به قسمت بدنه متصل می شد و امروزه از مکانیسم پیچشی و چرخشی استفاده می شود .
بطور سنتی قسمت آتشگاه از مرشام ساخته می شود اگر چه امروزه از مواد دیگری مانند عاج ،  برایر ،  چوب شمشاد و دیگر چوب های مناسب این کار نیز استفاده می شود .
هنگامی که آتشگاه را در بیاوریم به فضای غار مانندی در داخل بدنه می رسیم که باعث می شود دود حاصل از سوختن توتون قبل از ورود به دهان کاملا خنک و خشک شود .
کالاباش از نظر سایز در انواع مختلفی ساخته می شود اما در هر صورت کاملا از انواع دیگر فرم های پیپ قابل تشخیص است .
کالاباش از روی انحنای خاص بدنه آن که تقریبا به شکل حرف U می باشد شناخته می شود که با شیب نسبتا تند و ممتدی به سمت محل اتصال به استم باریک می شود .
بدلیل مکانیک و فرم و طراحی ذاتی کدوی کالاباش معمولا استفاده از شنک برایری امکان پذیر نیست اگر چه می توان گفت که قسمت شنک در خود کدوی کالاباش بطور طبیعی تعبیه شده است .
در آخر برای ایجاد تناسب بصری بین قسمت بزرگ بدنه با سمت دهانی از یک استم نسبتا بلند و خمیده استفاده می کنند .


 پیپ فرم نت برندی- Brandy

 این فرم یکی از محبوب ترین و مرسوم ترین انواع فرم پیپ در دنیای امروزه است .طراحی و ترکیب بی نظیر و بی نقص از زوایای ملایم و شناور و زیبا که در کنار هم بطور چشم نوازی ظاهری شکیل و برازنده بوجود آورده اند که همانند یک گیلاس برندی جلوه می کند که از همین شباهت نیز نام خود را وام گرفته است.

اگر چه ظاهر کاسه می تواند از نظر مقیاس و اندازه و تناسب متفاوت باشد اما این فرم بیشتر از روی قسمت انتهای برآمده و بزرگ کاسه پیپ که به سمت محل اتصال به شنک با شیب محسوسی باریک می شود ، شناخته می شود .
بدلیل شکل ظاهری که می تواند طرح های روی برایر را به بهترین شکل نمایش دهد این  فرم پیپ بیشتر با فینیش مسطح و صیقلی ساخته می شود .
در پیپ های دست سازی که با این فرم ساخته می شوند بدلیل نبودن محدودیت های ماشین ، شاهد زیبایی و هنرمندی وصف ناپذیری در ساخت این فرم پیپ به خصوص در قسمت برآمده پایین کاسه پیپ خواهیم بود که به طرز استادانه ای به سمت محل اتصال به شنک باریک می شود و ظاهری زیبا و جذاب بوجود می آورد .
شنک معمولا بصورت گرد و مدور ساخته می شود . می تواند صاف و یا خمیده باشد . معمولا به یک استم باریک شونده به سمت دهانی متصل می شود که استم نیز معمولا دارای خمیدگی 1/3 تا 3/4 می باشد .
در کل فرم Brandy دارای ظاهری کلاسیک و در عین حال پیچیده و ظریف و هنرمندانه و راحتی بی نظیری در دست می باشد.


پیپ فرم اپل - Apple

معمولا تشخیص این فرم از فرم های دیگری مانند Author , Brandy , Tomato تاحدی مشکل است .این فرم نسبت به فرم شناخته شده Billiard کمی کوتاهتر و ظریف تر است .

بیشترین مقدار انحنا و خمیدگی در قسمت بالایی کاسه پیپ و به سمت لبه آتشگاه می باشد و در قسمت میانی به سمت پایین کاسه برامدگی بدنه آتشگاه نسبت به فرم Billiard بیشتر است .
به عبارت دیگر برآمدگی قسمت میانی به سمت پایین دیواره کاسه پیپ نسبت به بیلیارد بیشتر و نسبت به فرم های Brandy , Author , Tomato کمتر است .
فرم Apple یکی از فرم های محبوب پیپ است که علاقه مندان و هواداران بسیاری دارد و در رنج وسیعی تولید می شود .
هم به صورت مستقیم و هم به فرم خمیده با زوایای مختلف و حتی خمیده کامل ساخته می شود .
شنک در این فرم معمولا ساده و بدون طراحی خاص و بصورت گرد و مدور و کمی فربه ساخته می شود .
انحناهای ملایم و سایز متوسط کاسه در این فرم به آن ظاهری کلاسیک بخشیده و قرار گرفتن در دست را راحت و آسان کرده است.


 تصاویر 35 مدل از فرم های مختلف پیپ :

 

پیپ اپل

انواع پیپ بیلیارد

Billiard - پیپ بیلیارد

پیپ بنت بیلیارد

 

 پیپ بال / تومیتو

 

پیپ بنت اپل

پیپ بول داگ

پیپ بول کپ

 

پیپ بنت برندی

پیپ گرد کالاباش

پیپ کالاباش

انواع پیپ بولداگ

پیپ کاوالیر

 

انواع پیپ کانادین

 

 

پیپ کانادین

پیپ اومپال

پیپ چرچ واردن

 

پیپ پوکر / چری وود

 پیپ دابلین  

پیپ دیپلمات

پیپ کاتی

پیپ فوراسکوئر

پیپ اگ

پیپ دوک

پیپ هورن

پیپ هاک بیل

پیپ فری هند

پیپ پیکاکس

 پیپ وست پاکت

پیپ اوال / پاکت

پیپ اسکاتر

پیپ زولو / ووداستاک

پیپ پرینس

پیپ اکلله / اسکیمو

پیپ ولکانو

پیپ پر / اکوم

اجزاء پیپ 3

اجزاء پیپ 2

اجزاء پیپ 1

 

ابزار پیپ

اجزاء پیپ 4

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
خرید و سفارش پیپ های دست ساز +ادوات وابسته با بهترین کیفیت و مطمئن و امن ؛ [ ارسال پستی به سراسر ایران ] •||/+\||• مرجع اطلاعات درباره دنیای پیپ و توتون و اسموک کردن و مطالب و مقالات کامل.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    توتون مورد علاقه شما چیست ؟!
    پیوندهای روزانه
    Transelate
    آمار سایت
  • کل مطالب : 88
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 81
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 197
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 8
  • بازدید هفته : 208
  • بازدید ماه : 897
  • بازدید سال : 12,609
  • بازدید کلی : 109,529
  • تماس با ما..!


    تماس با ما